Vigsel och förlovningsringar

Vigsel och förlovnings­ringar

Vår kollektion med vigsel och förlovningsringar Royal föddes i höstas i tanken att jag ville hedra min pappa. Min pappa Prinsen. Han hette egentligen Bengt men få kände honom som det. Alla visste vem Prinsen var, men inte Bengt. Han kallades för Prinsen redan som liten för att hans pappa, min farfar, kallades för Kungen. När sedan Prinsen fick egna barn, min syster och jag, så blev vi prinsessor. Vi har däremot inte kallats det av så många. Men historien är ändå lite rolig då vi skämtat genom åren om att vi har lite kungligt blod i oss som sedan, efter lite släktforskning, visade sig vara sant då vi tydligen är släkt med norska kungen. 

 

Jag berättade för pappa i höstas om att jag skulle göra en kollektion som skulle heta Royal, med tanke på pappas smeknamn, och ringarna skulle jag döpa till kvinnonamn som bärs och burits i släkten. Han blev rörd och hedrad. En januarimorgon 2021 somnade pappa in efter ett år av kamp mot cancer men minnet lever nu kvar och förstärks i dessa ringar. /Elin